Veelgestelde vragen

Waar en wanneer oefenen de koren?


Op dit moment is er een Pop & Rock Koor in Almere, Amersfoort, Apeldoorn, Barneveld, Ede, Didam, Halle, Harderwijk, Nijkerk, Zeewolde, Zeist en Zwolle. De adressen en repetitieavonden kun je hier vinden: locaties
Kan ik zomaar langskomen tijdens een repetitie?


Jazeker! Ontzettend leuk zelfs. Wil je liever niet zomaar op eigen houtje binnenstappen dan hebben wij 4 x per jaar een informatie-avond/ open repetitie. Meer info kun je hier vinden. Update ivm COVID-19: we moeten de groepsgrootte in de gaten houden. Wil je langskomen dan graag even een mail naar de betreffende dirigent. Mailadressen
Ik heb een repetitie meegemaakt en wil nu lid worden. Hoe gaat dat?


Leuk dat je lid gaat worden! Vul bij je dirigent of hier online een inschrijf- en machtigingsformulier in. Betaal € 25,- inschrijfgeld aan je dirigent en je ontvangt van ons een mail met een iDeal betaalverzoek. Een nieuw lid betaald de resterende repetitieweken van een kwartaal en een extra kwartaal. Zodra je deze hebt voldaan kun je je registreren als nieuwe gebruiker op onze website waarna je, na onze goedkeuring, toegang hebt tot alle oefentracks en extra informatie. Tenzij je tijdig opzegt zal na deze periode de contributie via de incasso-machtiging verlopen.
Ik ben een nieuw lid en ik wil inloggen om te oefenen. Hoe moet dit?


Op onze website zie je het menu het tabblad "inloggen". De eerste keer dat je deze aanklikt zul je je eerst moeten registreren als nieuwe gebruiker van de ledenpagina's van de website. Klik op "aanmelden nieuwe gebruiker". Gebruik het emailadres waarmee je je bij ons hebt opgegeven (anders herkennen wij en het systeem je niet) en typ 2 keer hetzelfde zelfgekozen wachtwoord. Nu krijgen wij dit ter goedkeuring doorgestuurt. Heb je je contributie voldaan en is verder alles in orde dan doen wij dit zo snel mogelijk zodat je lekker kunt gaan oefenen! Kom je er niet uit? We hebben een stappenplan met uitleg. Klik hier.
Hebben jullie een leeftijdsgrens en houden jullie audities of stemtesten?


Drie keer nee. We houden van diversiteit, daarom hebben van die prachtige koren. Alles door elkaar heen en dat is hartstikke leuk. En audities of stemtesten? Dat vinden wij eigenlijk onzin. In een koor gaat het tenslotte niet om de stem van 1 persoon en bovendien klinkt het als we samen zingen fantastisch. Je kunt ons laagdrempelig noemen maar vergis je niet: we werken hard om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.
Moet ik veel oefenen?


Om tijdens de oefenavond zoveel mogelijk te kunnen zingen in plaats van eindeloos partijen doornemen vragen wij van onze leden om thuis goed te oefenen. Hoe lang je daarmee bezig bent verschilt per persoon. Een gemiddelde is in een normale week ongeveer een uurtje en in een week dat we een nieuw nummer krijgen zal dat iets meer zijn. Dat is goed te doen toch?
Ik kan niet naar de repetitie komen; moet ik dat melden?


Als je een keer niet kunt komen hoeft dat niet. Is je afwezigheid voor een langere tijd dan horen we dit graag. Ook als er bijvoorbeeld sprake is van ernstige ziekte of iets dergelijks. Op de ledenpagina kun je een overzicht vinden van elk koor met hierop de gegevens van jouw communicatie-coach is zodat je een mailtje kun sturen.
Wat zingen jullie?


We hebben een breed repertoire uit recente hitparades maar ook wat echte evergreens. Klik hier om onze repertoire-lijst te zien.
Treden jullie vaak op en is het verplicht om mee te doen?


We vinden het heerlijk om ergens naar toe te werken. En het is fantastisch leuk om eens aan anderen te laten horen waar we zoal mee bezig zijn. Natuurlijk zijn we afhankelijk van het aanbod van organisatoren van een evenement maar gemiddeld treden we per koor zo'n 3 x per jaar op. Alhoewel we hopen dat zoveel mogelijk koorleden meedoen: als je er erg tegenopziet ben je natuurlijk niet verplicht om mee te doen. Kijk ook eens in de agenda.
Hoe weet ik bij welke stemgroep ik moet zingen?


Simpel: speel de partijen af en "voel" welke het best bij je past! Grappig detail: bij ons zit je niet vast aan een stemgroep. Je mag per nummer switchen!
Wat is de contributie?


Inschrijfgeld is eenmalig € 25,-. Dit kun je contant voldoen aan je dirigent. Je kunt bij je dirigent het inschrijvings- en machtigingsformulier invullen. De contributie is € 72,50 per kwartaal. Wanneer je lid wordt betaal je een kwartaal plus de resterende repetities van het lopende kwartaal. Als nieuw lid betaal je dus nooit meer dan een half jaar. Lees meer in de algemene voorwaarden.
Ik ga verhuizen en/ of ik heb een ander email-adres. Wat moet ik doen?


Je kunt je gegevens online wijzigen. Bekijk het formulier hier > De administratie en de betreffende dirigent krijgen het bericht in de mailbox en ook zelf ontvang je een kopie. Welke gegevens kun je met dit formulier wijzigen: - adresgegevens - mailadres - mobiel nummer - IBAN bankrekeningnummer Het enige wat wij niet kunnen wijzigen is het mailadres wat je gebruikt om in te loggen op onze website. Je kunt je het beste daarom aanmelden als nieuwe gebruiker tijdens het inloggen!
Wat heb ik bij me tijdens de repetitie?


  • Een fles water! Zingen en hydrateren horen bij elkaar. Oefent je koor in een ruimte waar cateringvoorzieningen zijn dan mag je, buiten je waterfles, geen drankjes van thuis meenemen. Vaak zijn onze huur-afspraken daar op gebaseerd. Zijn er geen voorzieningen? Neem dan gerust je drankje van thuis mee.
Tip: doe even rustig aan met eventuele parfum voordat je naar de repetitie gaat. Je mede-koorleden zullen je dankbaar zijn. Dit is een regelmatig gehoorde klacht!
Ik kwam een fout op de website tegen, bij wie kan ik dit melden?


Fijn dat je dit wilt doorgeven! Op deze pagina kun je een (klein) formulier invullen met je constatering: klik hier
Het inloggen lukt ineens niet meer!


Als je al vaker hebt ingelogt en je komt er nu niet in terwijl je zeker weet dat je de juiste inloggegevens gebruikt, kan dat meerdere redenen hebben. Misschien is er een kleine storing op een server of iets dergelijks. Of is je internetverbinding niet optimaal. Vaak is dit met een paar minuten opgelost. Probeer het later nog eens. Zorg dat je gebruik maakt van een internetbrowser die up-to-date is! Ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan op "ik ben mijn wachtwoord vergeten" onder de inlogvelden.
Ik heb een verzoek tot toegang van de besloten Facebookgroep van mijn koor gedaan maar ik wordt niet toegelaten?


Sinds enige tijd kunnen we je alleen toelaten als je profielnaam gelijk is aan je naam zoals wij je op de ledenlijst hebben staan. We willen namelijk het overzicht blijven houden en misbruik van ieders privacy voorkomen. Bovendien vinden andere groepsleden het niet prettig als er een profiel tussen zit dat niet bekend is. Meer lezen >
Waarom is de website trager op mijn tablet?


Onze website is geoptimaliseerd voor gebruik op een computer. 80% van onze bezoekers gebruikt een computer, 11% gebruikt een mobiel en 9% gebruikt een tablet. Onze website is best zwaar, zeker de ledenpagina's met de muziekspelers. De al wat oudere tablets kunnen hier moeite mee hebben. Daar kunnen wij helaas niets aan doen. Wij adviseren je in dit geval de liedjes te downloaden op je PC zodat je je computer kan laten synchroniseren met je tablet. In het geval van iPad (Apple) gebruik je het programma iTunes) Zo ben je nooit afhankelijk van internet(snelheid).
Ik krijg binnenkort een ander bankrekeningnummer


Op deze website hebben we een formulier waarmee je je gevens kunt wijzigen. Ook je nieuwe IBAN bankrekeningnummer kun je hier doorgeven. Doe het wel op tijd om te voorkomen dat de incasso geweigerd wordt.
Mag ik ook eens bij één van de andere Pop & Rock Koren zingen?


Ja leuk, moet je doen! Kost niks extra, al ga je 4 avonden in de week.
Hoe kan ik opzeggen?


Dat kun je online doen, er is een formulier voor. Jammer dat je ons gaat verlaten! Klik hier om naar het formulier te gaan. Dit formulier komt bij de administratie en je dirigent binnen. Zelf ontvang je ook een kopie. Natuurlijk gaat de afhandeling volgens de gemaakte afspraken.
Ik kan de oefentracks niet downloaden op mijn computer


Soms is er een kleine storing bij de aanbieder van ons platform. Probeer het over een paar minuten nog eens. Werkt het daarna nog steeds niet dan is de kans groot dat je een verouderde webbrowser gebruikt. Microfsoft Internet Explorer werkt niet goed meer en is vervangen door Microsoft Edge. Ook prima browsers zijn Google Chrome, Safari en Mozilla Firefox.
Betaal ik ook contributie als het koor niet oefent in de schoolvakanties?


Nee, de contributie is gebaseerd op het aantal weken dat we oefenen. Een jaarbetaler betaalt dit bedrag in 1 keer, bij kwartaabetaling delen we dit bedrag in 4 delen. Overigens krijgt de jaarbetaler korting omdat er minder administratieve handelingen nodig zijn.