Over onze koren

Het Pop & Rock Koor is hip, dynamisch en "out of the box". Vestigingen kun je vinden in Amersfoort, Apeldoorn, Ede, Halle, Harderwijk, Zeewolde, Zeist en Zwolle. Eigenaar, zangcoach en dirigent Karen Peterson, zelf al jaren een professioneel artiest, maakt nagenoeg alle arrangementen zelf, zodat het koor een uniek repertoire op de planken brengt.

Doordat er niet gewerkt wordt met bladmuziek maar met ingezongen oefentracks, is het koor voor iedereen toegankelijk. Inmiddels zijn er vele bijzondere optredens geweest, maar ook de normale repetitieavonden zijn inspirerend, gezellig en vol met muzikaliteit. De koren zijn groot en dat is prima. De arrangementen zijn daarvoor geschreven en als iemand een keer niet kan, dan is er niets aan de hand. Bovendien geeft het een enorme kick om met zo'n grote groep samen te zingen. Ook zijn de oefenruimtes hiervoor geschikt.

Locaties +

Voor wie?

Het koor is toegankelijk voor iedereen die van muziek en zingen houdt. Leeftijd speelt totaal geen rol. Bij ons geen audities of bladmuziek; we oefenen met ingezongen MP3 bestanden. Deze kun je via de website downloaden. Het is overigens erg belangrijk dat je thuis je partijen goed oefent.

Ook belangrijk: zo'n koor is tevens een sociale bezigheid. Er worden, buiten de repetities om, vaak ook vriendschappen gesloten en activiteiten ontplooid. Heel gezellig.

Ook hanteren wij geen leeftijdsgrenzen. We hebben leden van 15 - maar ook van 78 jaar. Super!

Repertoire +

Ook meezingen?

Open repetities van 18 t/m 21 november. Klik hier >>>

Iedereen is tijdens de repetitie van harte welkom om eens te komen "voelen" of dit koor iets voor hem/ haar is. Uiteindelijk moet de sfeer, de manier van werken, de groep en de muziek je aanspreken. Wil je liever eens georganiseerd en met andere geïnteresseerden komen kijken, dan kun je dit doen tijdens de zogenaamde informatie-avonden.

Wij vragen contributie en hebben een huishoudelijk reglement. Wij houden van transparantie en duidelijkheid. Als je met zo'n grote groep mensen werkt, dan moet je samen wat afspraken maken. Daarom vermelden we niet alleen wat je van ons kan verwachten, maar ook wat we van onze leden verwachten.

Kom je ergens niet uit? Of je nu al lid bent of er nog over moet nadenken: kijk eens op de pagina met veelgestelde vragen!  Misschien staat jouw vraag er ook tussen en hoef je niet een hulplijn in te schakelen. We krijgen vaak per mail of telefonisch vragen waarvan het antwoord toch wel op onze website te vinden is.

Informatie-avond +      Huishoudelijk reglement & contributie +     Veelgestelde vragen +

Beter leren zingen zonder stemklachten?

Wil je meer leren over de techniek achter je (zang) stem? Of wil je je juist iets meer zeker voelen als je zingt in je koor? Of misschien heb je na een repetitie wel last van je stem of ben je zelfs hees? Of je vind het gewoon leuk om nog meer te leren over zingen! In alle gevallen kun je terecht bij Dutch Vocal Company; onze moedermaatschappij. Kijk maar eens op de website voor het aanbod cursussen en workshops! De cursussen worden gegeven in de professionele zangstudio van  Karen Peterson/ Dutch Vocal Company.

Website Dutch Vocal Company +

Bijzondere momenten

We hebben in de afgelopen jaren al zoveel leuke en bijzondere dingen mogen meemaken. Het TV programma Korenslag met Henny Huisman eind 2008;  we bereikten de kwartfinales, een gedenkwaardig gezamenlijk concert in 2009 met 200 podiumzangers en diverse kleine en grote optredens. Ook traden we op met bekende artiesten zoals Ernst Daniël Smid, Syb van der Ploeg, Danny de Munk, Henk Poort, Pia Douwes en cabaretier Ernest Beuving. En in januari 2013, 2015 en 2017 stonden we met de 3 koren in Paradiso Amsterdam; fantastisch!

Soms worden we ook ingehuurd om bij grote (bedrijfs)evenementen te zingen. In 2015 werd het voltallige koor Amersfoort in de Charleston-kleding gestoken en zongen zij met Martijn Fischer. En koor Zwolle zong niet lang daarna met Deutschland sucht ein Superstar kandidaat Erica Greenfield en Idols kandidaat Nigel Brown; wat een feest! En wat dacht je van een groots kerstconcert met alle koren in de prachtige Grote Kerk van Harderwijk in 2013 en in 2015 in het Theater. Maar natuurlijk ook de wat kleinere uitvoeringen op plaatselijke festivals en cultuurevenementen zijn altijd leuk. Op 18 november 2017 vierden we ons 10-jarig jubileum met een memorabel jubileumconcert in het Dolfinarium met als gast Karin Bloemen. We zongen met zo'n 230 koorleden onze mooiste hits en we sloten af met een dolfijnenshow. Zo bijzonder!

En natuurlijk niet te vergeten de “normale” repetitieavonden. Altijd weer bijzonder om te zien hoe een grote, bonte verzameling van mensen die wekelijks samen zingen en hun uiterste best doen om het koor samen met mij naar een hoger niveau te tillen. Daar zijn we trots op!